f 1anat [tejidos] carn. 2 [cuerpo] carn. La resurrección de la carne, la resurrecció de la carn. 3 [comestible] carn, tall m. Carne de cordero, de ternera, carn de xai, de vedella. Comer la carne, menjar-se el tall. 4 [de los frutos] carn, polpa. 5 [dulce] confitura [sòlida]. 6amer [de un tronco de árbol] cor m. 7carne blanca carn blanca. 8carne cediza [podrida] carnum. 9carne de caballomin bornita. 10carne de cañónfig carn de canó. 11carne de gallinafig pell de gallina. 12carne de membrillo codonyat. 13carne de pelo carn de pèl. 14carne de pluma carn de ploma. 15carne magra carn magra. 16carne mollar carn magra desossada. 17carne picada carn picada (o capolada). 18carne sin huesofig carn sense ossos. 19carne viciosamed fungositat. 20carne viva carn viva, viu. 21echar (o criar) carnes posar carn, engreixar-se. 22echar (o poner) toda la carne en el asadorfig posar tota la carn a la graella. 23en carne viva [despojada de piel] en carn viva. 24en carne vivafig irritable, extraordinàriament sensible, hiperemotiu. 25en carne viva [recuerdo] viu. Tiene su recuerdo en carne viva, té el seu record molt viu. 26en carnes vivasfig [en cueros] en pèl. 27hacer carnep fr [los animales carniceros] fer carn. 28hacer carnefig, fam i p fr [tener efectividad] fer impacte. 29herir en carne vivafig tocar el viu. 30metido (o metidito) en carnes [gordo] de bons palpissos (o sagins), de bones penques, amb cara de bon any. 31no ser ni carne ni pescado no ésser ni carn ni peix. 32ser uno de carne y huesos ésser algú de carn (o de carn i ossos). 33ser uña y carnefig ésser carn i ungla. 34temblarle a uno las carnesfig i fam [tener miedo] tremolar a algú les cames de por.